Doorbraak!: Nieuwe sneltest ontwikkeld voor Coronavirus

  • Geplaatst op
Doorbraak!: Nieuwe sneltest ontwikkeld voor Coronavirus

Profesionele COVID-19 IgG/IgM sneltest voor volbloed, serum of plasma.

De sneltest COVID-19 IgG / IgM-testcassette is beschikbaar voor kwalitatieve detectie van IgG / IgM-antilichamen tegen SARS-CoV-2 in menselijk volbloed, serum of plasma. Onze testkit heeft slechts 10 ul serum, plasma of volbloed nodig en de resultaten zijn binnen 10 minuten af te lezen. Het kan de patiënten snel screenen en de fout-negatieve snelheid van PCR verlagen. Het is erg nuttig om de ziekte onder controle te houden, de verspreiding van virussen te verminderen en kruisbesmetting te voorkomen.

Covid-19 IgG / IgM Rapid-testcassette (volbloed / serum / plasma) is een immunochromatografische assay in vaste fase voor de snelle, kwalitatieve en differentiële detectie van IgG- en IgM-antilichamen tegen 2019 nieuwe coronavirusi in menselijk volbloed, serum of plasma. Deze test geeft slechts een voorlopig testresultaat. Daarom moet elk reactief specimen met COVID-19 IgG / IgM Rapid-testcassette worden bevestigd met alternatieve testmethoden en klinische bevindingen.

Coronavirussen zijn omhulde RNA-virussen die breed worden verspreid onder mensen, andere zoogdieren en vogels en die ademhalings-, enterische, lever- en neurologische aandoeningen veroorzaken. Van zeven coronavirussoorten is bekend dat ze ziekten bij de mens veroorzaken. Vier virussen komen veel voor en veroorzaken gewoonlijk verkoudheidsverschijnselen bij immunocompetente individuen. De drie andere stammen - coronavirus veroorzaken het acute respitory syndroom.

Met betrekking tot de diagnose van dit nieuwe virus verklaarde de WHO in het rapport van de WHO-China Joint Mission on Coronavirus Disease 2019 (COVID-19) als volgt: Ontwikkeling van snelle en nauwkeurige point-of-care-tests die goed presteren in het veld zijn vooral nuttig als de test kan worden opgenomen in de momenteel commercieel verkrijgbare multiplex respiratoire viruspanelen. Dit zou de vroege detectie en isolatie van geïnfecteerde patiënten en, bij uitbreiding, identificatie van contacten aanzienlijk verbeteren. Snelle IgM- en IgG-antilichaamtesten zijn ook belangrijke manieren om een vroege diagnose te vergemakkelijken.

Prestatiekenmerken

Klinische prestaties

De COVID-19 IgG / IgM-sneltest is geëvalueerd met de 113 bloedmonsters die zijn verkregen van patiënten met longontsteking of ademhalingssymptomen. De resultaten werden vergeleken met RT-PCR of klinische diagnose (inclusief computertomografie op de borst en klinische symptomen enz.) van "Diagnose en behandeling van nieuwe coronaviruspneumonie".

Wat betreft de IgM-test, de resultaatvergelijking met RT-PCR

Met betrekking tot de IgG-test is het positieve percentage van de 36 van 113 patiënten tijdens de herstelperiode geteld.

De gevoeligheid van de IgM-test is 87,9% (87/99) en de specificiteit is 100% (14/14) vergeleken met RT-PCR.

De gevoeligheid van de IgG-test is 97,2% (35/36) tijdens de herstelperiode en de specificiteit is 100% (14/14)

Saldo cadeaubon controleren

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »